“Таке відчуття, що справді якісно почала жити у 2007 році, коли виграла у конкурсі “Перший крок до успіху”. Відчуття тоді були феєричні, бо познайомилася з відомими жінками-лідерами, які досягли значних успіхів у кар’єрі та соціальній діяльності, отримала знання для подальшого свого руху і, власне, сьогодні маю результат” - розповідає свою історію Евеліна Гурницька, переможниця програми у 2007 році.
НА ГОЛОВНУ СТОРІНКУ

НОВЕ В ІНТЕРНЕТ-ЖУРНАЛІ
12.03.2018
В «КОРИСНА ІНФОРМАЦИЯ ДЛЯ ДІВЧАТ» нові пропозиції та конкурси
20.11.2017
Результати конкурсу міні-грантів 2017
10.09.2017
Оголошення конкурсу міні-грантів 2017року
30.08.2017
Зустріч переможниць 2017 року в північному регіоні



Подписаться на рассылку




КОНТАКТИ

Адреса: вул. Чорновола. 27, офіс 221, Київ, 01135
Тел.: (+380 44) 507-06-10
Ел. пошта: uwf@uwf.org.ua
Веб сторінка:  http://www.uwf.org.ua

Координатор Програми:

Анна Кононенко, a.kononenko@uwf.org.ua 

068 9102489

НОВЕ НА УКРАЇНСЬКОМУ ЖІНОЧОМУ ПОРТАЛІ

УЖФ розпочинає практичну фазу пілотного проекту по примиренню ВПО та громад

УЖФ розпочинає практичну фазу пілотного проекту по примиренню ВПО та громад

13 травня 2016, Київ. Український жіночий фонд, в рамках реалізації пілотного проекту "Внутрішньо переміщені особи в трьох містах України: плани, перспективи, можливості для примирення", провів тренінг для тренерів із застосування методики аналізу сценаріїв планування майбутнього. Спеціально для проведення тренінгу до Києва завітала  Лорен Ван Метр, виконуюча обов’язки віце-президента Центру прикладних досліджень конфлікту, експертка Інституту миру США.

Враховуючи, що проект направлений на інтеграцію внутрішньо переміщених осіб до громад 3-х українських міст – Вінниці, Києва та Сєвєродонецька – учасницями стали майбутні тренери, які працюватимуть у цих містах.

Також Український жіночий фонд за підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта реалізовує ще один споріднений проект під назвою «Внутрішньо переміщені особи та приймаючі громади: побудова толерантності через діалог», тому Інститу миру люб’язно погодився долучити до програми підготовки тренерів і тих фахівців, які працюють за проектом Фонду Мотта.

Лорен Ван Метр ознайомила учасниць тренінгу з методикою, що покликана проаналізувати можливий розвиток подій та заздалегідь передбачити варіанти можливих майбутніх рішень. Аналіз сценаріїв являє собою аналітичний підхід до опису можливих варіантів майбутнього в ситуаціях з високим ступенем невизначеності і складності, що унеможливлює точні прогнози. За допомогою такого аналізу можливо визначити тенденції і динаміку, які впливатимуть на майбутній розвиток подій і, врахувавши їх, спрогнозувати можливі шляхи розвитку ситуації.

У якості вправи учасники спробували визначити тенденції розвитку ситуації в Україні в контексті перспектив для вирішення питань ВПО. Базуючись на визначених тенденціях, учасники тренінгу спрогнозували можливі шляхи розвитку ситуації як для ВПО, так і для громад, в яких вони проживають.

Передбачається, що вже в травні тренери почнуть працювати з ВПО та громадськими організаціями згаданих міст задля активізації інтеграції переміщених осіб у громади, налагодження діалогу та співпраці між тими, хто вимушений був покинути свої домівки на Донбасі та громадами, у яких вони зараз проживають.

Перший такий тренінг вже відбувся у Вінниці.  Під час тренінгу учасницям були представлені результати фокус-групових досліджень, які були проведені у містах реалізації проекту та визначали ставлення ВПО та громад одне до одного, існування стереотипних уявлень, як до переміщених осіб, так і з боку ВПО до місцевих жителів та ін. Завдяки інформації з дослідження, учасниці тренінгу змогли більш чітко визначити коло проблем, що стоять перед громадами та ВПО, що в подальшому під час тренінгу було дуже корисним для більш чіткої постановки завдань.

В перший день тренерка Ольга Жукова розповіла про роль жінок у процесах примирення та під час збройних конфліктів, ознайомила учасників з гендерною складовою процесу миротворення.  У другий день занять тренер Левко Довган приділив увагу принципам розвитку громади, налагодженню ефективної комунікації та питанням спільного лідерства. Третій день тренінгу був присвячений саме аналізу сценаріїв майбутнього і плануванню майбутніх кроків для досягнення примирення в громадах. За допомогою тренерки Тетяни Литвинової учасниці розробили такі плани, виконання яких буде підтримано Українським Жіночим Фондом.  

Також у третій день тренер Валерій Архіпов паралельно провів тренінг для чоловіків ВПО. Тренінг для них проводився з метою зрозуміти їх теперішні потреби та очікування від них як чоловіків (особисті очікування, сімейні та в суспільстві). Розуміння цих речей, як правило, призводить до того, що чоловіки стають активною частиною громади, сприяють інтеграції своїх сімей, а також беруть участь у громадському русі.

Передбачається, що вже у найближчі дні аналогічний тренінг буде проведений для ВПО та представників громади Києва. Згодом на черзі – Сєвєродонецьк.

Довідково:

Пілотний проект "Внутрішньо переміщені особи в трьох містах України: плани, перспективи, можливості для примирення" реалізовується у Вінниці, Києві та Сєвєродонецьку за підтримки Інституту миру США та Глобального жіночого фонду.




Посол США в Україні зустрілася з грантерами проекту "Економічні можливості постраждалим від конфлікту" у Харкові
УЖФ: проект USAID на Вінничині сприятиме створенню нових робочих місць для населення, що постраждали від конфлікту
Презентація документального відео про жінок в АТО “Невидимий батальйон”
УЖФ розпочинає практичну фазу пілотного проекту по примиренню ВПО та громад
У Парламенті відкрилася фотовиставка "Мами на передовій та в тилу"
Календар «Невидимий батальйон» переміг на Національному фестивалі соціальної реклами
Оголошується набір учасниць до другої Академії жіночого лідерства
Сюжет 5 каналу про результати дослідження "Невидимий батальйон" (відео)
У Запорізькій області почали роботу мобільні бригади для допомоги жінкам, постраждалим від насильства
Оголошення конкурсу грантів для жіночих НУО



НОВЕ НА УКРАЇНСЬКОМУ ЖІНОЧОМУ ПОРТАЛІ
03.10.2017
Посол США в Україні зустрілася з грантерами проекту "Економічні можливості постраждалим від конфлікту" у Харкові
31.01.2017
УЖФ: проект USAID на Вінничині сприятиме створенню нових робочих місць для населення, що постраждали від конфлікту
28.09.2016
Презентація документального відео про жінок в АТО “Невидимий батальйон”
07.06.2016
УЖФ розпочинає практичну фазу пілотного проекту по примиренню ВПО та громад
Розробка сайтів MSGROUP